Директорка  Предшколске установе „Невен“ Весна Јовановић истиче да је све спремно за пријем деце у целодневни и полудневни боравак у сва четири објекта ове установе.

Према речима директорке, ове године је у целодневни и полудневни боравак уписано 425 деце свих узраста. У целодневном боравку их је 751 и то у четири вртића,  тако ће „Бајка“ примити 190 деце, „Бамби“ 191, „Бисери“ 139, и „Радост“ 231 дете. Укупан број деце узраста од годину до шест ипо година, која ће похађати васпитно-образовне програме ове установе је 948.

-Ми се спремамо за почетак нове школске године као и до сада, јер немамо услова за неки други начин организације рада. Наше групе су формиране по прописаним нормативима и попуњене су. Оно што ћемо радити, како бисмо заштитили нашу децу и запослене, јесте да ћемо додатно појачати хигијену у објектима, дезинфикујући редовно просторије у којима бораве малишани. Ми то радимо и сада, а на улазу у нашим објектима, родитеље и децу дочекује радник, који деци сваког дана мери температуру и дезинфикује  руке пре уласка у објекат, рекла је директорка Јовановић.

Она је нагласила да ће они,  уколико дође до неких других упутстава од ресорног министарства у вези са организацијом рада, поступити у складу са оним што им буде препоручено.

-Морам да подвучем да наши запослени носе маске и визире, као и рукавице све време, како би заштититили све оне који бораве у нашим објектима свакодневно. После реновирања комплетног објекта „Радост“, у њему ће 1. септембра почети да ради и реновирана кухиња, нагласила је директорка Весна Јовановић.

Она је додала да Предшколска установа „Невен“ ове године има и шест група на терену, где васпитачи раде припремно предшколски програм са децом, која се на тај начин спремају за полазак у школу. Групе се налазе у Бериљу, Рељинцу, Малој Плани, Доњој Трнави и Доњој Стражави, а у граду их је седам и то у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“, „9. Октобар“ и „Милић Ракић Мирко“.