Рад у предшколској установи “Невен“ усклађен је са препорукама Кризног штаба Града Прокупља и Школске управе у Нишу, а с обзиром на нови талас инфекције вирусом ковид 19, појачан је степен превентивних мера заштите. Тренутно од четири, раде два објекта „Бисeри“ и „Бајка“ у којема дневно борави од 20 до 60 малишана.
Према речима директора Предшколске установе „Невен“ Весне Јовановић на улазу су поствљене дезо – баријере, дезинфикују се руке и деце и родитеља који доводе децу у вртић.
-Деци се мери температура, приликом доласка, а запослени у вртићу имају заштитну опрему, која се састоји од визриа, маски, рукавица, заштитне капе и мантила – објашњава Јовановићка и подвлачи да се обавља стална дезинфекција и проветравање просторија.

Она посебно истиче, да уколико дете не долази дуже време у вртић, по повратку детета у групу, родитељ има обавезу да донесе уверење од лекара да је здраво. Све предузете мере се реализују у циљу заштите деце, али и чланова радног колeкетива, који према речима директора Весне Јовановић, показују висок степен одговорности предострожности у раду.
Иначе, у четири објекта предшколске установе „Невен“ од јаслица до прeдшколских група током године борави око 750 малишана, али и у редовним ситуацијама, током лета раде само два објекта са смањеним капацитетом.